fbpx

6 avantaje ale unui site de comerț electronic

Site-urile de e-commerce nu sunt doar ceva „de luat ochii lumii”, ci un mod foarte eficient de a îți crește firma!


Numim comerț electronic orice afacere care transmite informații prin intermediul internetului. Dar ce îi motivează pe oameni să folosească un site de comerț electronic și care sunt avantajele pentru care tot mai multe companii își asigură o prezență online? Vom încerca să prezentăm aici o parte:

1. Mărește încrederea clienților

Un site cu un design frumos și creativ îi va face pe viitorii tăi clienți să aibă mai multă încredere în ceea ce oferi. Aceștia știu că dacă ai grijă de site înseamnă că te vei purta și cu ei într-o manieră similară.

2. Este ușor de accesat și utilizat

Sunt foarte mulți oameni care preferă un site de comerț electronic pentru că este ușor și convenabil: pot comanda orice din confortul propriei case, totul se întâmplă rapid, iar banii pot fi transferați tot prin intermediul internetului. Astfel cumpărătorii economisesc bani și timp, iar companiile își vând produsele.

3. Atrage noi clienți prin intermediul motoarelor de căutare

Dacă cu ceva timp în urmă marketingul se făcea doar prin branding și relații, pentru comerțul electronic se adaugă traficul, iar principala sursă a acestuia sunt motoarele de căutare. Clienții obișnuiesc să caute pe internet branduri de care au mai auzit, ceea ce duce la un trafic mai mare (din care rezultă mai multe vânzări).

4. Captează obiceiurile cumpărătorilor

Cu ajutorul unor instrumente dedicate se poate studia comportamentul utilizatorilor pe site, iar aceste informații pot fi folosite pentru a vinde produse mai relevante sau pentru îmbunătățirea lor. Astfel, clienții sunt mai mulțumiți de ceea ce oferi și poți crea o relație de încredere între ei și brand.

5. Vinde la nivel global

Având doar un magazin fizic, numărul potențialilor clienți este limitat la zona în care acesta este amplasat. Cu un site de comerț electronic, însă, poți vinde în orice colț al lumii.

6. Este disponibil non-stop

Pe de o parte, clienții au avantajul de a putea comanda exact atunci când au nevoie, indiferent de oră sau zi. Avantajul tău este numărul crescut de comenzi care pot fi înregistrate în timpul în care un magazin fizic ar fi fost închis.

site de comerț electronic

Concluzie

Internetul are deja o foarte mare influență asupra oamenilor, inclusiv asupra modului în care aceștia achiziționează bunuri sau servicii. Să nu fii prezent online înseamnă să pierzi foarte mulți clienți. În prezent, site-urile de e-commerce nu sunt doar ceva „de luat ochii lumii”, ci un mod foarte eficient de a îți crește firma!
Blog post

Numim comerț electronic orice afacere care transmite informații prin intermediul internetului. Dar ce îi motivează pe oameni să folosească un site pentru comerț și care sunt avantajele pentru care tot mai multe companii își asigură o prezență online?

Blog post

Web design-ul este un domeniu complex și dinamic. Acesta combină multe ramuri ale cunoștințelor care influențează cât de bine un website va fi perceput de publicul țintă.

Blog post

Chatboții au devenit din ce în ce mai utilizați mai ales de micile afaceri, în special pentru îmbunătățirea relației cu clienții și fidelizarea acestora. Cum funcționează acești roboți realizați cu ajutorul inteligenței artificiale, cum te pot ajuta să îți crești vânzările și ce alte companii i-au testat deja?

Blog post

Potrivit statisticilor, 38% din utilizatorii de internet din România acesează internetul de pe tablete și smartphone-uri, iar cota de trafic mobil continuă să crească. Pentru a ajunge la acest public, site-ul oricărui magazin online trebuie să fie adaptat pentru versiunea mobilă.