Web design-ul, un domeniu complex și dinamic

Dacă doriți ca site-ul să arate excelent și să aibă o rată de conversie bună, designul acestuia va juca un rol semnificativ. Aceasta se aplică nu numai percepției vizuale, ci și ușurinței de utilizare.

Brandurile actuale tind să maximizeze interacțiunea cu utilizatorii. Prin urmare, designul site-ului trebuie să transmită emoții. Dacă doriți calitate, nu este suficient să aveți fotografii bune. Întregul concept trebuie asociat cu un anumit fond emoțional. Succesul vânzărilor prin intermediul rețelei sociale Instagram confirmă această tendință. Este foarte important să rețineți că toate informațiile esențiale ar trebui să se regăsească pe partea stângă a paginii web. Utilizatorii citesc informația de la stânga la dreapta, așa că trebuie să gândiți cu atenție, pentru a nu exagera. Luați în considerare acest factor atunci când decideți cum va arăta web-design-ul site-ului dvs.

Full screen video ca element informativ
Există discuții conform cărora filmulețele de prezentare de tip full screen vor ocupa prima poziție printre celelalte componente ale designului web în 2019. Utilizatorul nu trebuie să deruleze pagina de sus în jos pentru a vedea informațiile de interes. El poate viziona videoclipul pe care l-ați furnizat. In trecut, clipurile video erau deja populare, dar ulterior nu au mai fost la fel de folosite, deoarece îngreunau viteza de încărcare a site-urilor pe mobil. În consecință, conversia a scăzut. Acum, o mulțime de dezvoltatori iau în considerare această problemă.

Utilizarea formelor geometrice
Utilizarea diferitelor forme geometrice în designul web nu este o tendință nouă. A început să apară în jurul anului 2016, iar apoi a început să câștige popularitate și continuă să o facă în 2019. După cum arată practica, utilizatorii sunt deschiși față de site-urile care sunt proiectate în acest fel. Un design ingenios de forme geometrice va surprinde plăcut utilizatorii. Cinemagraphs ca înlocuitor pentru GIF-uri. Cinemagraphs sunt imagini statice care conțin doar un singur element dinamic. Asemenea elemente atrag atenția, captează atenția vizitatorilor și îi încurajează să se familiarizeze cu restul conținutului site-ului. O altă tendință reală este reprezentată de grafica 3D. Fotografiile tridimensionale sunt considerate a fi la modă, și pentru un motiv bun.

Culori vii
Această tendință nu și-a pierdut popularitatea. În combinație cu un design minimalist, este o idee foarte bună. Puteți utiliza paleta Google pentru o selecție rapidă și eficientă. Utilizarea gradienților în designul web este o idee minunată în ceea ce privește culorile. Background-ul cu gradient al unei pagini creează impresia de unicitate și prospețime.

Design simplu și font unic
Fonturile unice sunt foarte populare în industria de Web design. În special, dacă este o combinație de un font unic și un design discret, minimalist. În ceea ce privește fontul unic de calitate, afectează în mod semnificativ percepția informațiilor de către un utilizator. Pe lângă fonturile unice, variantele complexe devin, de asemenea, relevante. Dacă până acum web designerii au fost de părere că fontul trebuie să fie în mod necesar simplu, acum s-au îndepărtat de această idee. Fonturile complexe și fonturile serif au ocupat un loc important în tendințele din 2019. O altă tendință, care nu poate fi uitată, sunt fonturile variate. Literele variabile, care cresc și scad treptat, sunt atractive pentru utilizatori.

Minimalism și butoane translucide
Ritmul de viață al persoanelor moderne este dinamic, astfel încât informațiile trebuie transmise cât mai clar și mai structurate. Prin urmare, designul minimalist în combinație cu butoanele translucide este nu numai relevant din perspectiva tendințelor, ci și funcțional.

Fotografii în centrul atenției
Fotografia ocupă în mod tradițional poziții înalte printre elementele de design web. Mai ales când vine vorba de utilizarea imaginilor pentru publicitatea unui produs. Această opțiune vă permite să demonstrați că produsul răspunde unei nevoi specifice. De exemplu reclamele pentru gadgeturi vă reamintesc că mijloacele de comunicare vă permit să ascultați muzică, să faceți fotografii de înaltă calitate, să faceți videoclipuri.

Forme naturale
Nu există linii drepte în natură. Prin urmare, formele simplificate, creând iluzia flexibilității, sunt percepute de o persoană cu mult mai multă incredere. Colțurile rotunjite în elementele de design web au început să se mențină în tendință încă de anul trecut. Acum sunt destul de mult utilizate chiar și de companii mari precum Google, Facebook, Twitter.